Türkçe English Русский

Cep Telefonunuzun Şarj Almama Sebebi! İşte Yapılması Ve Yapılmaması Gerekenler

Cep telefonunuz şarj almıyorsa ne yapmanız lazım? Telefonun şarj almama sebepleri ve arıza türleri ile birlikte, şarj sorunu yaşamamak için nelere dikkat etmeniz gerektiğini de anlatıyoruz.


Cep telefonları ve diğer batarya ile çalışan elektronik cihazların kullanımına devam edilebilmesi için şarj edilmesine ihtiyacı vardır. Günümüzde şarj almama sorunları ile çok yaygın olarak karşılaşılmaktadır, bunların birçoğu kullanıcı hatası olmakla birlikte küçük bir kısmı da kronik arızalar ve cihazın kullanım ömrü ile alakalıdır.


Cep telefonunuz Şarj Almıyorsa

Öncelikle cihazınızın açılıp açılmadığını kontrol etmelisiniz. Eğer cihaz açılıyorsa, başka bir şarj adaptörü ve kablo ile şarj etmeyi denemelisiniz. Eğer şarj almama sorunu devam ediyorsa, şarj soketini bir büyüteç yardımıyla veya ışık altında inceleyerek içerisinde toz veya su olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Eğer içerisinde toz veya su varsa, bir diş fırçası yardımıyla temizleyebilirsiniz. Ancak, yeterli bilgiye sahip değilseniz, kesinlikle sivri cisimler kullanmamanızı öneriyoruz. Tüm bu adımları denedikten sonra, şarj almama sorunu devam ederse, teknik servis yardımı almanızı öneririz. Eğer cihazınız açılmıyorsa, ancak şarjının olduğuna emin iseniz, bir şey yapmadan önce sorunun kaynağından emin olmak için teknik servise danışmanız faydalı olacaktır.


Telefon Şarj Almama Sebepleri:

Şarj soketinin arızalanması.

Şarj kartının arızalanması.

Şarj filmi arızalanması.

Şarj entegresinin ( ana kart) arızası.

Batarya arızası.

Sıvı teması veya nem.

Neyse ki, TamirPlus olarak bütün bu arızaların tamirini yapabiliyoruz.


Şarj Sorunu Yaşamamak İçin Nelere Dikkat Etmelisiniz?

⦁ Orijinal veya kaliteli şarj aleti kullanmak.

⦁ Akım değeri sabit olmayan yerlerde telefonunuzu şarj etmeyin. ( Güneş Enerjisi, Otobüs, Araba veya Hızlı Şarj İstasyonları )

⦁ Şarj dolumu esnasında elektronik cihazınızı kullanmamaya özen gösterin. İster istemez telefonumuz şarj edilirken kullanınca şarj soketi kısmı kablo açısından dolayı geriliyor ve şarj giriş yerine zarar veriyor.

⦁ Şarj soketini nem ve tozdan uzak tutun. Eğer mümkün ise belirli aralıklar ile diş fırçası yardımı ile temizleyin.

⦁ Elektronik cihazlarınızı bir süre kullanmayacaksanız şarjını %80 seviyesine getirin çünkü bataryalar beklediği zaman da enerjisini kaybeder ve bu bataryanızın deşarj olma ihtimalini medyana getirir.

⦁ Telefonunuzun şarj seviyesi %20’nin altına düşmeden şarja takın. Elektronik cihazlarda şarj yüzdesi %20’nin altında düştüğü zaman bataryanız zarar görmeye başlar buda şarj sorunu yaşama ihtimalinizi arttırır.